BMW gaat samen met Jaguar en Land Rover elektrische auto's bouwen

bmw Jaguar Land Rover EV elektrisch

BMW en JLR - ofte: Jaguar Land Rover - hebben besloten de handen in elkaar te slaan voor de ontwikkeling van een volgende generatie elektrische auto's. Op die manier willen de merken sneller en goedkoper nieuwe EV-technologieën op de markt brengen.

Dat de strenge Europese CO2-normen voor rare stuiptrekkingen in autoland zou zorgen is al langer duidelijk. Vandaag komt daar nog een stuipje bij. BMW laat namelijk weten dat het in zee gaat met Jaguar en Land Rover voor de ontwikkeling van de "volgende generatie elektrificatietechnologie". In mensentaal: De drie merken gaan samen de ontwikkelingskosten van een nieuwe elektrische aandrijving delen.

eDrive 5.0

Niet enkel het verzachten van de prijs is een gevolg van die samenwerking, ook kan door de gezamenlijke investering de technologie een stuk sneller op het toneel verschijnen. Die technologie zal alvast voortbouwen op de vijfde generatie van BMW's eDrive. Belangrijk daarbij is dat er zowat geen zeldzame grondstoffen meer nodig zijn voor de ontwikkeling.

Het warm water uitvinden staat er alvast niet op het plan, want die eDrive Gen.5 zal binnenkort al verschijnen in de iX3, en de X3 EV. JLR doet dus vooral een duit in het zakje om sneller te beschikken over - Duitse - elektrificatietechnologie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JDD 01:32
afbeelding van JDD

"JLR doet dus vooral een duit in het zakje om sneller te beschikken over - Duitse - elektrificatietechnologie."
Ik dacht net dat het Jaguar was die een goede full electric wagen verkocht op dit moment, niet BMW?

Uw reactie