Kwijlgerief: Jaguar XE SV Project 8 Touring (2019)

jaguar xe sv project 8 touring 2019

Met de XE SV Project 8 heeft Jaguar een baas van een auto in de cataloog staan. Een auto die dankzij zijn extreem spoilerwerk circuitrecords op drie continenten op zijn naam heeft staan. Maar wat als je nu geen Johny-spoiler achterop je sportieve XE wil? De XE SV Project 8 Touring biedt soelaas.

Porsche deed het met haar 911 GT3, het ontspoileren van de auto via het Touring Package, Jaguar gaat ze nu achterna. De XE SV Project 8 komt namelijk in een gelimiteerde Touring-uitvoering. Die uitvoering dumpt de gigantische spoiler achterop, verwijdert de wat kinderachtige stickers en legt een subtielere splitter rond de voorspoiler.

Amper 15 keer

Het resultaat is een XE met een nog steeds 600 pk sterke V8 maar een iets subtieler voorkomen. Relatief natuurlijk, want zelfs deze Touring-uitvoering kan je moeilijk subtiel gestileerd noemen. De sprinttijd naar de honderd van 3.3 seconden blijft onaangetast, de topsnelheid daalt evenwel van 320 km/u naar 300 stuks. Niet dat je daarmee gezichtsverlies zal lijden.

jaguar xe sv project 8 touring 2019

Jaguar heeft aangekondigd amper 15 exemplaren van deze XE SV Project 8 Touring te gaan bouwen. En iets zegt ons dat alle 15 al lang een eigenaar hebben gevonden...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie