Deze Brute Bentley Continental GT jaagt op Pikes Peak Record

bentley continental gt pikes peak 2019

Na vorig jaar heuvelklim Pikes Peak te veroveren met een Bentayga trekt Bentley nu met de Continental GT naar de Amerikaanse wedstrijd. Geef toe, er is iets heerlijks aan een statige Brit in race-outfit.

Met zowat 2.5 ton aan opulente luxe kan je de Continental GT moeilijk omschrijven als een sportwagen. Toch zijn ze bij Bentley overtuigd van zijn dynamische kwaliteiten. Waardoor het Britse merk besloten heeft een exemplaar naar Pikes Peak te sturen in Colorado (VS) om een recordje mee te gaan pikken: dat van de snelste standaard productiewagen. Een record dat nog in handen is van Porsche met hun 911 Turbo S uit 2014.

Luxeracer

Jawel, Bentley is er van overtuigd dat de nieuwe 2.5 ton wegende Continental GT met zijn 626 pk sterke 6-liter twinturbo W12 sneller is dan een viriele Porsche 911 Turbo S op de 20 kilometer lange heuvelklim. Om dat te bewijzen mogen ze zo goed als geen wijzigingen doorvoeren aan de reguliere Continental GT. Enkel verplichte veiligheidsvoorzieningen zoals een rolkooi werden geïnstalleerd. Banden, ophanging, interieur, koetswerkpanelen... allemaal volledig standaard.

bentley continental gt pikes peak 2019

De tijd die Bentley zal moeten verbreken is 10 minuten en 26,9 seconden. Daarvoor schuift het Pikes Peak-legende Rhys Millen naar boven. Een man die zelfs met een driewieler sneller naar boven geraakt op de omloop dan menig amateur-coureur in een hothatch. 30 juni waagt hij zich aan de krachttoer.

bentley continental gt pikes peak 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws