Officieel: Mercedes GLB is nieuwe zevenzitter in Mercedes-gamma (2019)

mercedes-glb-officieel-2019_8

De MPV is dood, leve de zevenzits SUV's!

Het zat er al lang aan te komen dat Mercedes een GLB uit de hoed zou toveren. Vandaag tonen de Duitsers hun zevenzits SUV officieel. De GLB wordt tegenover de GLA de volumekoning die de B-Klasse is ten opzichte van de A-Klasse.

groter dan je GLC

Dat zie je al bij de eerste aanblik: een erg recht oplopende neus en dito voorruit, een erg vlakke achterruit, ongeveer 4,63 meter verder. De motorkap is apart vormgegeven, waarbij de scheidingslijn vooraan niet op de vouw loopt, maar ietsje hoger. Hij staat op hetzelfde platform als onder meer de A-Klasse maar is wel 15 centimeter langer.

Mercedes GLB 2019 (officieel)

Dat zorgt ervoor dat die twee extra inzittenden optioneel kunnen plaatsnemen, al hebben die wel geen zeeën van ruimte. Mercedes zegt zelf dat die achterste rij optimaal geschikt is voor personen tot 1,68 meter groot. De GLB is echter wel ruimer vanbinnen dan een GLC, en dat heeft hij te danken aan de voorwielaandrijving die ervoor zorgt dat er achteraan minder plaats moet worden afgestaan aan de aandrijving. Een laadruim van 560 liter is het resultaat, uitbreidbaar tot 1.755 liter.

Mercedes GLB 2019 (officieel)

SUV-concurrentie

Concurrenten voor de GLB zijn legio. Voorwielaangedreven zevenzitters zijn de norm en dan spreken we over de Volkswagen Tiguan Allspace en zijn neefjes. Een MPV is er ook nog, de BMW 2 Reeks Gran Tourer. Mercedes speelt het iets hipper door niet gewoon een verlengde B-Klasse te baren.

Mercedes GLB 2019 (officieel)

Het interieur van de GLB wordt gekopieerd uit de A- en B-Klasse, met het brede scherm van de MBUX-infotainment als blikvanger.

Mercedes GLB 2019 (officieel)

Hadden we het over een hipper alternatief voor de blauwwitte MPV, dan menen we dat ook. Mercedes plant namelijk een AMG-versie van de GLB in het aanbod, al moet je daarop nog even wachten. Voorlopig bestaat het aanbod uit de GLB 200 en GLB 250 met 163 of 224 pk bij de benzinemotoren, of de GLB 200d met 150 pk en GLB 220d met 190 pk bij de diesels. Standaard worden alle motoren geleverd met een DCT-automaat, zowel de GLB 250 als de GLB 200d en GLB 220d zijn beschikbaar met 4Matic vierwielaandrijving.

Behalve de GLB zijn ook de GLE, GLS en V-Klasse beschikbaar met zeven zitplaatsen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie