Hyundai weet binnenkort welke verwondingen je hebt opgelopen na ongeval

hyundai mdgo technologie

Het Zuid-Koreaanse Hyundai heeft de handen in elkaar geslagen met het Israëlische MDGo, een startup die is gespecialiseerd in medische AI's. Het doel? Auto's uitrusten met een systeem dat na een ongeluk aan toesnellende hulpdiensten kan vertellen welke verwondingen inzittenden hebben opgelopen.

Dat een snelle hulpverlening van vitaal belang is na een auto-ongeluk, daar hoeven we eigenlijk geen tekening bij te maken. Toch verliezen hulpdiensten vaak kostbare tijd bij het vaststellen van de verwondingen. Hyundai zegt nu een oplossing te hebben voor dat tijdsverlies, een AI die binnen de 7 seconden kan analyseren welke schade inzittenden hebben opgelopen.

MDGo go!

Die technologie ontwikkelen de Zuid-Koreanen niet zelf, daarvoor schakelen ze de hulp in van MDGo, een Israëlische startup dat zich specialiseerde in de ontwikkeling van een slimme computer die in staat is om ongelukken te analyseren. In de praktijk komt het er op neer dat de computer de data van de crash (snelheid, impact, omstandigheden, etc) vergelijkt met een database die het opbouwde via digitale crashsimulaties, eerder crashdata en een deeltje artificiële intelligentie. Daarna kan het een gedetailleerd rapport sturen naar de hulpdiensten zodat ze beter op de hoogte zijn van wat er te wachten staat.

hyundai mdgo technologie

Na afloop zal het rapport van de AI vergeleken worden met het uiteindelijk rapport van de noodartsen om zo het systeem steeds accurater te maken. Wanneer Hyundai deze technologie gaat implementeren in haar productiewagen is momenteel nog niet gekend.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws