Renault Triber biedt plaats aan 7 Indiërs (2019)

renault triber 2019

Triber, zo heet de crossover met zeven zitplaatsen die Renault speciaal voor de Indische markt ontwikkeld. Waardoor Renault nog maar eens onderstreept hoe belangrijk die groeimarkt is voor het merk met de diamant.

Met de Triber lanceert Renault alweer het tweede model met de Indische markt in haar achterhoofd. Zo reed eerder ook al de Kwid onze markten voorbije. Deze Triber, die neemt serieus wat kenmerken over van de Kwid, waardoor je 'm stiekem kan zien als een Kwid met plaats voor zeven.

10 pk per passagier

Want jawel, hoewel nog geen 4 meter lang zegt Renault dat je zeven personen kwijt kan geraken in deze Triber. In groeimarkten hechten ze uiteraard wat minder belang aan comfortabele zitplaatsen. Niet dat de Triber daardoor als een complete budgetauto voor de dag komt. Zo adopteert hij de nodige digitale instrumentenclusters op het dashboard.

renault triber 2019

Onder de kap één motor, een 1-liter benzine met 72 pk en 96 Nm koppel. Ruwweg 10 paarden per passagier dus, ten tijden van Napoleon konden ze daar enkel maar van dromen. Renault is dan ook snel om te zeggen dat deze motor vooral de noden van daadwerkelijke kopers vervult in India. Standaard hangt de benzine vast aan een manuele vijfbak, optioneel is er een gerobotiseerde handbak. Een Europese lancering moet je niet meteen verwachten.

renault triber 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws