Waymo komt naar Europa met de kracht van Renault

waymo-renault

Amerikaans technologiebedrijf Waymo dat zich het laatste decennia specialiseerde in zelfrijdende auto's komt eindelijk ook naar Europa. Daarvoor slaat het de handen in elkaar met Renault. Waymo wordt, als zusterbedrijf van Google, gezien als één van de bedrijven die de autonome auto kan laten doorbreken.

In 2009 al speelde Google met het idee van een zelfrijdende auto. Met breinen die ook werkten aan Google Streetview en verregaande artificiële intelligentie was een geheim project geboren. Sinds 2016 staat dat project op zijn eigen pootjes onder de Waymo-naam. En Waymo, die hebben anno 2019 al een zelfrijdende taxidienst in Phoenix. Om maart te zeggen dat het geen klein bedrijfje is met dromerige ideeën.

Waymo One

Met de lancering van die eerste taxidienst, Waymo One, leekt het voor het technologiebedrijf een logische beslissing om ook te gaan experimenteren in de rest van de wereld. Japan en Europa, om maar twee belangrijke markten te noemen. Wie kan je daarvoor best contacteren? Inderdaad, de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. Daardoor worden Renault en Nissan de eerste constructeurs die verregaand gaan experimenteren met autonome mobiliteitsdiensten in Frankrijk en Japan.

Specifieker komt het er op neer dat je binnenkort in Frankrijk wel eens een Renault tegen kan komen met een roedel aan camera's er op vast gekleefd. Die auto zal data van ons Europees rijgedrag (en regelgeving) verwerken en op termijn in staat moeten zijn om zonder chauffeur ritjes af te kunnen leggen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 12:33
afbeelding van Waxweazel

Het zou wel cool zijn moest men gebruikmaken van de bovenstaand Renault conceptwagen als autonome taxiwagen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws