Officieel: Dit is de Kia Seltos (2019)

kia seltos 2019

Wil je als constructeur een veilig gok nemen, dan ga je best voor een compacte crossover. Bij Kia gokken ze met de Seltos, een crossover die tussen de Niro en Sportage moet gaan vallen. Een wereldauto, al is het niet zeker of hij ook voor ons werelddeel is.

Het Zuid-Koreaanse Kia heeft de ambitie om haar SUV-line-up serieus uit te bouwen dit jaar. Na Sorento, Sportage, Niro en de al aangekondigde XCeed is er nu ook plaats voor de Seltos. Die Seltos vervult wat dezelfde functie van de XCeed maar doet dat met een andere vorm. Waar je die XCeed namelijk kan zien als het crossoverbroertje van de ProCeed, is deze Seltos eerder een praktische crossover.

Uitwisselbaar uiterlijk

Een vrij anonieme crossover ook, al heeft dat er vooral mee te maken dat het segment overbevolkt is tegenwoordig. De snuit is atypisch voor Kia, op de flank merken we een doorbroken C-stijl zoals op bijna elke nieuwe crossover en achteraan.... sja... hang hier een Subaru- of Toyota-badge op en je zou het ook geloven.

kia seltos 2019

Nu goed, we zijn wat streng voor deze Seltos, want zijn doel is duidelijk; een stukje koek naar zich toe trekken in India. Een markt waar nog serieus wat koek klaar ligt om te verdelen. Daar krijgen ze alvast 3 motoren voorgeschoteld. Het gaat dan over een 2-liter benzine met 149 pk, een 1.6-liter turbobenzine met 177 pk en een 1.6-liter turbodiesel met 136 pk. Naast India moet deze Seltos het ook goed gaan doen in thuisland Korea. Of ook Europa aan de Seltos gaat is momenteel onduidelijk. Te meer omdat Seltos recht in het vaarwater van de XCeed zou rijden. Nog even afwachten dus.

kia seltos 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie