Audi Q7 aan de facelift, krijgt extra tech (2019)

audi-q7-facelift-2019_official_4

De Audi Q7 is toe aan een facelift die hem meer op de e-tron laat lijken. Niet alleen esthetisch, want ook onderhuids verandert er wat.

Audi maakt van facelifts gebruik om nieuwe technologieën te introduceren op een lopend model. Zo ook bij de Q7, die tegenwoordig uitgerust wordt met mild hybrid technologie in de vorm van een 48 volt systeem. Volgens Audi daalt het verbruik daarbij tot 0,7 l/100 km. Het systeem recupereert energie bij het lossen van het gaspedaal tussen 55 en 160 km/u. Doet hij dat niet, dan freewheelt hij of rolt hij uit in vrijloop. Het start-stopbereik begint tegenwoordig bij snelheden onder de 22 km/u.

nieuw rooster

Uiterlijk is de Q7 te herkennen aan een nieuw achthoekig singleframe rooster met zes verticale lamellen. Verder werden de luchtinlaten opzij van de bumper een nieuwe look en is ook de lichtsignatuur veranderd. Tegenwoordig krijg je optioneel HD Matrix-LED technologie met Audi laserlicht, alstublieft. Achteraan valt vooral de chroomstrip op tussen de achterlichten, die overigens ook een aangepaste indeling kregen.

Audi Q7 facelift (2019)

Nog optioneel op de vernieuwde Q7 is de elektromechanische actieve rolstabilisatie, die de koetswerkbewegingen beperkt. De vierwielsturing werd geoptimaliseerd zodat de achterwielen van deze kolos tot vijf graden in de tegengestelde richting kunnen draaien, al is ook dat optioneel.

drie schermen

Binnenin zijn er ook heel wat wijzigingen. Zo heb je tegenwoordig drie beeldschermen, net als in de A6. Eentje voor de instrumenten achter het stuurwiel en twee in de middenconsole. Het bovenste scherm kan trouwens wegschuiven in het dashboard als het niet in gebruik is.

Audi Q7 facelift (2019)

De herwerkte Q7 is beschikbaar bij je dealers vanaf half september. In eerste instantie is hij beschikbaar met twee diesels. Later komt daar ook een benzineversie bij maar vooral de plug-in hybride die nog wat later komt is interessant voor de koper, denken wij.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws