Dienstmededeling: Porsche roept bijna 340.000 wagens terug

Porsche Panamera

Heb je thuis een Cayenne of Panamera staan? Dan zouden we toch nog even extra gaan kijken of de handrem wel op staat, want door een systeemfout is het mogelijk dat de auto's in de Park-stand van de automaat alsnog weg rollen. In totaal zal Porsche zo'n 337.000 auto's terug moeten roepen. Ouch.

Meteen een belangrijk detail: het betreft Cayennes gebouwd tussen 2002 en 2010 en Panamera's die tussen 2008 en 2016 het levenslicht zagen. Door een mogelijk defect tussen de hendel van de automaat en de versnellingsbak zelf kan het zijn dat een auto alsnog weg kan rollen wanneer die in Park staat, de zogeheten "P"-stand. Op zich geen probleem als ook de handrem aan staat maar Porsche vindt het probleem groot genoeg dat het besloten heeft bijna 340.000 auto's terug naar de dealer te brengen.

Vanaf augustus zal Porsche beginnen aan haar recall-ronde, eigenaars van een Cayenne gebouwd tussen 2002 en 2010 en van een Panamera gebouwd tussen 2008 en 2016 kunnen uiteraard gewoon blijven rijden met de auto's. Wel steeds even dubbelchecken of de handrem aan staat...

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 08:58
afbeelding van Waxweazel

Dus sinds 2002 rijden er wagens rond die dit probleem kunnen hebben en in al die tijd is er nooit iets van geweten ?
Dat klinkt echt iets voor de Duitsers en hun "wir haben es nicht gewusst" mentaliteit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws