Officieel: Bentley Continental GT Convertible Number 1 is imposant eerbetoon (2019)

bentley continental gt convertible number 1 2019

Bentley brengt hulde aan de Blower No. 1, een racewagen van het merk uit de jaren 1920 die in 2012 nog verkocht werd voor 5.6 miljoen euro en daarmee de duurste Britse auto in de wereld is. Kijk, dan is zo'n Continental GT Convertible Number 1 plots een stuk betaalbaarder.

Althans, dat denken we toch, want zoals wel vaker bij speciale modelletjes is de prijs vragen toegeven dat je 'm eigenlijk niet kan betalen. De prijs, die hebben we dus niet. Waardoor we als stervelingen enkel kunnen staren naar de fraaie plaatjes. Normaal gezien hebben we het ook niet voor speciale modelletjes maar deze Number 1 klopt gewoon.

Origineel metaal

Met dank aan de rode lak (al kan je ook een zwarte tint krijgen), de gouden Bentley-logo's op de velgen én het kunstwerkje op het dashboard. Dat kunstwerk, centraal op het draaiende luik van het infotainmentscherm moet een oude wielmoer voorstellen. "Nou en?" denk je waarschijnlijk. Wel, het stukje is gegoten uit het materiaal van een supercharger dat werd gebruikt op een originele Blower No. 1. Kijk, het zijn van die details die een auto maken of kraken.

bentley continental gt convertible number 1 2019

Voorin geen 4.4-liter viercilinder zoals in de originele Blower No. 1, wel een biturbo 6-liter W12 met 626 pk. Kijk, dat doet zowat 100 jaar aan evoluties voor je. 100 exemplaren zal Bentley gaan bouwen van deze speciale editie. Te herkennen aan de witte 1 in de grille vooraan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws