Ford ontslaat 12.000 werknemers in Europa

Ford

De geruchtenmolen over banenverlies bij Ford draait al een tijdje op volle toeren en wordt dit keer versterkt door het bedrijfsmodel dat Ford zonet heeft gepresenteerd.

Dat er onweerswolken boven Ford hingen is al langer geweten. Al een hele tijde werd er gespeculeerd over het aantal ontslagen in de “klantgerichte” plannen van het merk. Ford komt nu officieel met de plannen naar buiten en daar staat het getal van 12.000 werknemers in terug te vinden. Bij de 12.000 Europese ontslagen word er in Engeland het grootste aantal jobs geschrapt.

Het grote aantal ontslagen is voornamelijk te danken aan de sluiting van 6 productiefaciliteiten van in totaal 24 Europese stuks. Verder sluit Ford zijn hoofdkwartier in de Engelse Warley en draagt een ploegverlaging in fabrieken in Saarlouis (Duitsland) en Valencia (Spanje) ook een rol in het aantal. Ondanks dat Ford een vijfde van zijn personeel in Europa aan de deur zet zal het binnen vijf jaar 3 nieuwe modellen presenteren.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
. 23:46
afbeelding van .

Kijk eens naar de laatste Fiesta, de facelift van de Mondeo, de nieuwe Focus,.. en je weet waarom ze massaal volk moeten afdanken.

Mathieu 12:42
afbeelding van Mathieu

Waw, wat een deskundige uitleg!
Ik rij met de nieuwe Focus, dus indien u kritiek heeft of weet wat de mankementen zijn, dan had ik het graag gelezen.

Bernd Pischetsrieder 23:47
afbeelding van Bernd Pischetsrieder

Omdat hun auto's ergonomisch slecht zijn ontworpen, er problemen zijn met de dieselblokken, en de manuele versnellingsbakken vroegtijdig de geest geven. Kan wel tellen, vind ik.

Adriaan 14:02
afbeelding van Adriaan

Na honda, nissan en zelf land rover, is ford de volgende die uit de uk deels verdwijnt, en weeral zal er met hoog en laag beweerd worden dat het niets met de brexit te maken heeft.

andre123 20:58
afbeelding van andre123

hoeveel zijn er al gaan lopen in be?
en wat was alweer de reden voor de sluiting in genk?
daarvoor heeft men geen brexit nodig...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws