Volkswagen e-Up! schopt het binnenkort wat verder

Volkswagen e-Up

De Volkswagen e-Up! is ondertussen al vijf jaar lang op de baan terug te vinden. Jawel, 5 jaar. Dat is dan weer de tijd om met vernieuwingen te komen. Verwacht geen drastische uiterlijke veranderingen, maar subtiele onderhuidse upgrades. Zoals extra range.

De Volkswagen e-Up is alweer vijf jaar onder ons en dan schreeuwt een auto –volgens de fabrikant- om een vernieuwing. Bij deze e-Up! is dat niet anders en ziet Volkswagen dat vooral aan het bereik van zijn elektrische stadswagen. Met een e-Up! geraak je volgens de NEDC ongeveer 160 km ver en als we naar zijn nieuwe stiefzusjes zien dan valt dat cijfer best wel tegen.

De Skoda Citigo en Seat Mii in hun elektrische variant geraken met een 61 kW sterke elektromotor die gekoppeld is aan een 36,8 kWh sterk batterijpakket ongeveer 265 km ver. Volkswagen, die de update dit jaar op het IAA in Frankfurt presenteert, spreekt over een actieradius van “+ 250 km”. We mogen dus zeker zijn dat de cijfers in de lijn lopen van de stiefzusjes of gaat Volkswagen der Up en der over?

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws