Mitsubishi haalt designer Audi TT, A7 en Seat Leon binnen

jorge diez mitsubishi designer

Dat Mitsubishi nood heeft aan een designinsfusie, het is een klein understatement. Dat weten ze ook bij het Japanse merk, waardoor ze Jorge Diez naar zich toe hebben getrokken. Jorge wie? Jorge Diez. Een man die mede verantwoordelijk was voor onder andere de eerste generatie Audi A7 en de huidige generatie Seat Leon.

Met een wat verouderde Outlander, een serieus verouderde ASX, lamentabel gestileerde Space Star en té excentrieke Eclipse Cross kan je moeilijk zeggen dat het snor zit op designvlak bij Mitsubishi. Het merk mankeert dan ook een duidelijk lijn doorheen haar gamma. Die lijn gaat het hopelijk samen met Jorge Diez vinden, een 43-jarige Spanjaard die eerder al zijn strepen verdiende bij de Volkswagen Group.

Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de eerste generatie Audi A7, van de huidige Seat Leon, de Audi TT en een rits andere producten. Bij Mitsubishi zal hij de taak op zich nemen als hoofd van de Europese designafdeling. Daarenboven neemt hij ook de taak op als vicepresident van de R&D-afdeling in Europa. Daardoor heeft hij niet enkel designtechnisch in de pap te brokken maar kan hij ook mee sturen hoe de Mitsubishi's van de toekomst technisch meer op de leest van de Europeanen kan geschoeid worden.

Het binnenhalen van Jorge Diez is voor Mitsubishi het equivalent van Eden Hazard scoren. Nu is het hopen dat de Japanners genoeg vertrouwen stellen in Diez.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
4g63 18:05
afbeelding van 4g63

Bij concullega's uit interesse al is uitgekeken voor hatchback of afgeleide ivm grote open koffer en dan zonder hoge pootjes maar vond technisch niet altijd mijn dada. Dus Spanjaard: tover iets uit uw mouw da mij wat aansta en steek er aandrijving van outlander hybride in zodat k terug kleine 20j mijn gerief hebben.
(Ondertussen mijne shoe soigneren dat ze cosmetisch de tijd overleeft ;) )

Uw reactie