Officieel: Audi S8 onthuld, is geen diesel (2019)

audis8_03_dynamic

Audi heeft het doek gehaald van de nieuwe S8. En zo zien we dat op de kofferklep geen TDI geschreven staat. De laatste der Mohikanen, deze S8.

Want bij Audi zijn ze voor Europa volop de kaart van de sportdiesels aan het trekken. Geen enkele van de andere S-modellen heeft nog een benzinemotor onder de kap zitten. Althans, in Europa dus, want elders krijgen ze wel nog gewoon een S met benzinepeut. Wij krijgen er nu terug eentje met benzinekracht. Al zal je genoeg plaats moeten maken in de garage want hij komt in de vorm van een S8 met een 4.0 V8 TFSI.

Audi S8 2019 (officieel)

Twee turbo's zitten er op dat vierliter blok geschroefd, en ergens wat dieper zit er ook een connectie met milde hybride technologie. Die combinatie levert in de S8 571 pk en 800 Nm koppel, de overtreffende trap van de Audi A8 dus. De mild hybrid technologie met 48V en extra lithium-ion accu dient vooral om het verbruik naar beneden te halen. Het geluid van de motor wordt versterkt door kleppen in de uitlaat, die 'm laten brullen. Zij het discreet, want het is een S8, geen Golf GTI.

roll over, lay down

Audi biedt de S8 standaard met actieve demping op het onderstel, zodat de putten in de weg worden geregistreerd door een camera en de demping daarop wordt voorbereid. De vier wielen kunnen onafhankelijk van elkaar veren, al moet je niet gaan denken aan die Amerikaanse gepimpte sleeën die op meetings een dansje doen. De Drive Select-knop zorgt er in Comfort+ dan weer voor dat het koetswerk mee gaat werken in de bocht, zodat de inzittenden niet het gevoel krijgen naar buiten geduwd te worden. In Dynamic gaat de wagen de helft minder hellen dan bij een standaard onderstel. Ook de vierwielsturing komt er bij de S8 bij, net als een sportdifferentieel en carbon-keramische remschijven.

Audi S8 2019 (officieel)

Een S8 is een discrete atleet. Dat wil zeggen dat je recht hebt op HD matrix-koplampen en OLED-achterlichten, dat er een S-Performancescherm in de digitale tellerpartij zit en dat je her en der S-accenten erbij krijgt. Aangepaste details aan de voorbumper, zijschorten en buitenspiegelkappen laten je hem herkennen als een S8, net als de dubbele uitlaatpijpen. Optioneel is ook een zwart stylingpakket voorzien. Maar in het zicht lopen, dat doet deze S8 liever niet.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws