Opel stoomt Insignia facelift klaar, PSA aan boord?

opel insignia facelift psa 2019 render

De nieuwe Insignia mag dan nog maar twee jaar op de teller hebben, hij wordt uitgebreid gespot met camouflage in de buurt van Rüsselsheim. Dat kan maar 1 ding betekenen; een PSA-facelift, toch?

De PSA groep heeft duidelijk geen plannen om het onkruid te laten groeien op het pas verworven Opel. Want in een sneltempo moet het gehele Duitse gamma in tred lopen met de Franse broertjes bij Peugeot, Citroën en DS. Zo kregen we al de nieuwe Corsa en werd de Zafira omgevormd tot een busjes gebaseerd op de Peugeot Traveller.

Dit najaar lijkt het alvast de beurt aan het vlaggenschip van Opel, want de Insignia werd al meermaals gespot met de nodige camouflage in het thuisland. Door die camouflage zien we een grille met herwerkt Opel logo en merken we scherpere koplampen op. Net genoeg om duidelijk te maken dat dit een Insignia is van het PSA-tijdperk. Al rest er natuurlijk nog één belangrijke vraag; houdt Opel vast aan de huidige motoren, of adopteert het motoren van Franse makelij?

Is dat het geval, dan mag je de Insignia alvast verwachten met een 130 pk sterke 1.5-liter turbodiesel, een 150 pk of 180 sterke 2-liter turbodiesel en een 1.6 turbobenzine met 180 of 225 pk. Hopelijk later dit jaar meer info.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie