Officieel: Radical Rapture is ultra-extreme Ford Focus RS (2019)

radical rapture 2019

Zin om monden open te doen vallen op de lokale Focus RS-meeting? Waarom niet aankomen met de Radical Rapture, een straatlegaal racebeest dat de 2.3-liter turbobenzine van de hothatch gebruikt. Al houden daar de gelijkenissen zowat op. Dit is extreem, belachelijk extreem.

KTM en Ariel staan bekend voor het maken van waanzinnige pure sportwagens. Met dank aan de X-Bow en de Atom. Maar ook het Britse Radical kan er wat van. Hun laatste creatie is de Rapture en is net, net, nét straatlegaal.

Bruut

Daarvoor hoeven we niet eens in detail te treden. Want een snelle blik op deze Rapture toont al dat deze bolide eerder thuis hoort op een circuit dan op de binnenring van Brussel. We zijn er dan ook van overtuigd dat hier geen boutje te veel aan hangt. Achterin hangt Radical de 2.3-liter viercilinder turbobenzine van de Ford Focus RS. Die weet dankzij een ander turbo en nieuwe luchtinlaat 350 pk en 434 Nm koppel via de zesbak neer te zetten op de achterwielen.

radical rapture 2019

Extreme ophanging, pittige remmen en een minimalistisch dashboard waar vooral de nadruk ligt op het monitoren van tracktijden? Uiteraard present. Toch is Radical vooral fier dat ze deze Rapture straatlegaal hebben weten te krijgen. Al moet je een sadistisch kantje hebben om dit in te zetten als woon-werkwagen. Ons respect heb je anderzijds!

radical rapture 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws