Opgefriste Tesla Model S en Model X niet voor morgen

tesla model s 2019 update

Elon Musk, opperbaas van Tesla, laat via zijn favoriet communicatiekanaal Twitter weten dat de Amerikaanse autoproducent in de nabije toekomst geen opgefriste of nieuwe generatie van de Model S en Model X op de planning heeft staan. De focus, die ligt momenteel volop op de volgend jaar verschijnende Model Y en het oppompen van de algemene productie.

Dat ze kort op de bal spelen bij Tesla, dat is al vaker gebleken. Want het bedrijf wacht niet tot enkele jaren verstreken zijn om serieuze updates door te voeren. Het resultaat is dat je een Model S die in 2012 werd gebouwd absoluut niet meer kan vergelijken met ééntje die in 2019 de fabriek uit rolde. Tesla-fanaten hoopten dan ook stiekem dat Tesla een verregaande update zou doorvoeren voor Model S en Model X, met het design van de Model 3 als leidraad.

Sporadische upgrades

Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat die update er hoegenaamd niet komt. Dus klanten die hoopten op een Model X of Model S met het minimalistisch interieur van de Model 3 zijn er aan voor de moeite. Volgens Musk is het upgraden van de elektromotor vooraan één van de grootste updates die beide wagens de voorbije jaren hebben gekregen. Een upgrade die 3 maanden geleden door werd gevoerd en de compactere achterste elektromotor van de Model 3 op de vooras van de S en X plaatst. Genoeg om de verkoop nog even aan de gang te houden, denken ze bij Tesla.

Al is er natuurlijk ook een kwestie van tijd en middelen. Tesla is volop bezig met de uitrol van de Model 3, de aankomende Model Y en de op til staande nieuwe Roadster. Genoeg werk om de handen vol te houden. Daarnaast heeft Tesla intern laten weten dat het haar productie serieus wil opschalen. Het doel? Dit naar in totaal een half miljoen auto's produceren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie