Officieel: Mercedes-AMG CLA 45 (S) knalt ook als Shooting Brake (2019)

mercedes-amg-cla45-shootingbrake-2019_1

Het is zover, de Mercedes CLA Shooting Brake is voorgesteld als Mercedes-AMG CLA 45. De overtreffende trap komt er als CLA 45 S. Wie bestelde er hier 421 pk in een doosje met een ster op?

Eerder werd al de 'gewone' AMG CLA 35 voorgesteld als Shooting Brake. Met 306 pk begint die waar je vroeger eindigde wat A AMG's betreft. Nadien was er de CLA 45-variant voor de berline en dus was het kwestie van tijd voordat ook de Shooting Brake die behandeling zou krijgen.

dubbeldate

Want de Mercedes-AMG CLA 45 is er dus in twee smaken. Zo heb je in basis de 387 pk en 480 Nm sterke basisversie van de '45, waarmee je in 4,1 seconden van 0 naar 100 spurt. De CLA 45 S doet daar nog een schepje bovenop door op het toneel te verschijnen met 421 pk en 500 Nm. Die jaagt de CLA Shooting Brake in 4 seconden van 0 naar 100 km/u. Bliksemsnel dus, mede mogelijk gemaakt door AMG's Speedshift 8 versnellingsbak met dubbele koppeling. De 4Matic vierwielaandrijving zorgt ervoor dat het vermogen over de vier wielen kan verdeeld worden.

Mercedes-AMG CLA45 Shooting Brake (officieel) 2019

Kan, want voor de liefhebbers is er optioneel de maatschappelijk incorrecte "Drift-modus", daarbij wordt het vermogen alleen naar de achterwielen gestuurd en drift je PocoLoco-gewijs de plaatselijke rotonde over. Mercedes-AMG verstevigt de CLA Shooting Brake met een aluminium plaat onder de motor en ook diagonaal gemonteerde stangen moeten de stijfheid verhogen.

Mercedes-AMG CLA45 Shooting Brake (officieel) 2019

Mag het nog wat minder sociaal aanvaard? Dan zet je gewoon de kleppen van het uitlaatsysteem volledig open. Dan weten je buren ineens dat je elke ochtend voor dag en dauw naar je werk vertrekt.

meetlatje

Mercedes-AMG zorgt voor een hoop extra spoilers op de CLA 45 en CLA 45 S. De grille wordt ook aangepast en krijgt 12 verticale lamellen, daarboven vind je powerdomes die de heftige V8... euhm, 2.0 viercilinder turbo extra ruimte onder de motorkap moeten geven. Remmen doe je met rode remklauwen op de 45 S, de 45 doet het met grijze exemplaren. Wie z'n schuifpasser bij heeft ziet ook het verschil tussen beide modellen aan de uitlaat, waar de 45 S twee dubbele exemplaren heeft met 9 centimeter diameter, zijn er dat bij de basis-45 twee dubbele met slechts 8,2 centimeter doorsnee.

Mercedes-AMG CLA45 Shooting Brake (officieel) 2019
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dominique 00:22
afbeelding van Dominique

Ik ben eens benieuwd naar de prijs...zie die wel zitten. Ziet er agressief uit.

Uw reactie