Mercedes GLC terug aan de 43 AMG! (2019)

mercedes-amg glc 43 facelift 2019

Begin dit jaar kreeg SUV GLC bij Mercedes een opfriskuur. Met die facelift verdwenen er enkele modelletjes uit het gamma, uitvoeringen die nu gestaag terug komen. Zoals de Mercedes-AMG GLC 43, die voortaan 390 pk uit zijn 3-liter V6 mag puren in plaats van 367 stuks.

Moest je het gemist hebben, de GLC van Mercedes steekt in het nieuw (Rijtest). En zoals wel vaker bij Mercedes wil dit zeggen dat het merk met de ster ons de maanden daarop bijna stalkt met alle varianten die het daarvan lanceert. Want Mercedes kickt klaarblijkelijk op haar 5 minutes of fame. Tijd om de spotlight even op de Mercedes-AMG GLC 43 4Matic en zijn Coupe-broertje te zetten!

Meer vermogen

Verrassend is deze uitvoering uiteraard niet, simpelweg omdat de GLC voor de facelift ook al een 43 in de cataloog had staan. Wel interessant is dat Mercedes niet gewoonweg het naamplaatje terug afstoft. De 3-liter V6 krijgt namelijk een vermogensupdate. Voordien was die goed voor 367 pk, tegenwoordig mag die 390 pk naar de vier wielen sturen. Dat hij daardoor in principe meer vermogen opwekt dan de standaard uitvoering van de "45" viercilinder van AMG en derhalve de naamgeving niet meer klopt, die strijd hebben we al lang opgegeven.

mercedes-amg glc 43 facelift 2019

Nu goed, 390 pk en 520 Nm krijg je dus tegenwoordig in de Mercedes-AMG GLC. Goed voor een sprint naar de honderd 4,9 seconden en de top piekt op een gereguleerde 250 km/u. Het uiterlijk, dat ken je ook wel, de vier ronde einddempers incluis. Hop naar de plug-inversie, Mercedes. Afspraak volgende maand?

mercedes-amg glc 43 facelift 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws