Mazda punt Mazda2 bij (2019)

mazda mazda2 facelift 2019

Mazda geeft de kleinste van haar line-up een opfriskuur die begin volgend jaar op Europese bodem moet landen. Met een meer zelfzekere snuit, opgewaardeerde veiligheidssystemen en milde hybridemotoren.

Mazda heeft groot nieuws in Japan, want daar ging de Demio onder het mes. Die kennen we in onze contreien als Mazda2 en zal vanaf de facelift ook gewoon met die naam door het leven gaan in Thuisland Japan. Waardoor er na net geen 25 jaar een einde komt aan het Demio-typeplaatje.

Kodo-minimalisme

Al zal je dat worst wezen natuurlijk, want jij bent hier om te piepen naar wat er nu juist nieuw is aan de opgefriste Mazda2. Wel, de opfriskuur adopteert net zoals de facelift van de Mazda6 een snuit met een meer zelfzekere blik. Met dank aan een nieuwe grille die diepte opwekt, scherpere koplampen en een chromen strip die van licht tot licht loopt via de onderzijde van de grille. Net zoals bij de 6 merken we ook twee subtiele chromen lijntjes op in de bumper onderaan. Die vervangen de mistlichten die tegenwoordig zitten geïntegreerd in de standaard led-koplampen.

mazda mazda2 facelift 2019

Achteraan moet je al twee keer kijken om te zien dat het hier over een facelift gaat. Een haaienvinantenne op het dak geeft het al wat weg, net zoals de hertekende bumper die over minder zichtbaar plastic beschikt. Ook hier weer 2 subtiele chromen streepjes onderaan. Een nieuw lichtsignatuur maakt reflectoren in de bumper dan weer overbodig. Want met Kodo 2.0 wil Mazda voor een zo minimalistisch mogelijk design gaan.

Meer op comfort

Binnenin gaat de Mazda2 visueel ongewijzigd door het leven. Het Japanse merk zegt dat het nieuwe materialen aanbiedt en - belangrijker - dat het meer isolatie heeft verstopt in de Mazda2, waardoor het een stukje stiller moet zijn tijdens het rijden. Kleine zaken zoals een automatisch dimmende binnenspiegel en een verwarmd stuurwiel maken de update af. Al laat Mazda ook nog weten dat het infotainmentsysteem voortaan Apple CarPlay en Android Auto slikt. Een head-updisplay? Dat had de Mazda2 al enkele jaren. Jep, een early adopter in zijn segment, zonder twijfel.

mazda mazda2 facelift 2019

Op veiligheidsvlak noteren we dan weer de komst van een rijstrookassistent, een 360°-gradencamera en verkeersbordherkenning. Het "DJ"-platform onder deze Mazda2 laten de Japanners ook niet ongewijzigd. Door de componenten te tweaken zou de Mazda2 een stukje comfortabeler moeten rijden. De 1.5 atmosferische benzine voorin zorgt dan weer voor de vort. Een motor die Mazda hoogstwaarschijnlijk zal uitrusten met een 24 volt milde hybridesysteem om het verbruik wat te temperen. Begin volgend jaar staat de Mazda2 bij de dealer, in Japan kan je 'm nu al bestellen.

mazda mazda2 facelift 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie