Audi viert 25 jaar RS met 6 (!) nieuwe modellen in 2019

audi rs models 2019

Het is dit jaar exact 25 jaar geleden dat Audi de RS2 Avant lanceerde en onbewust een nieuwe familie in haar line-up had gecreëerd. Om dat te vieren belooft Audi ons dit jaar nog 6 RS-modellen waarvan 2 compleet nieuwe varianten. Waag je gok! Al staat ons geld op SUV's met een RS-plaatje.

In 1994 lanceerde Audi de in samenwerking met Porsche ontwikkelde RS2 Avant. Een - voor die tijd - knijtersnelle en ook opvallend blauwe stationwagen. Het was destijds ongezien maar werd wel het handelsmerk van de RS-producten bij Audi. Nu, 25 jaar en 25 modellen later (Duitsers, ze houden van efficiëntie) viert Audi het ontstaan van haar RS-badge. Met een hoop events, uiteraard, maar ook door zichzelf een roedel RS'en cadeau te doen. Zes in totaal nog dit jaar, waarvan twee compleet nieuwe RS-modellen. Alleen geven ze niet mee over welke auto's het nu juist gaat.

Duiken we even de cataloog in van Audi, dan merken we op dat de A4, A5, A6, A7 en Q3 het momenteel zonder RS-versie doen. Auto's die voordien al wel beschikten over een RS-derivaat. Daar vallen dus zeker 4 versies uit te puren. Maar welke twee "nieuwe" RS'en heeft Audi in de pijplijn zitten? Uw gok is zo goed als de onze. Wij dromen luidop van een RS 1 of een bonkers R8 RS als eerbetoon. Hoogstwaarschijnlijk zal het eerder over Q-modellen gaan. Een Q2 RS en een Q8 RS, dat genre.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie