De Volvo V40 is officieel uit productie

volvo-v40-gent-einde

Daarmee verliest Volvo Car Gent een auto die ze al sinds 2012 in elkaar schroefden. Niet dat de fabriek daardoor zonder werk zit, want tegenwoordig rollen ook de XC40 en nieuwe V60 van de band in Gent.

Sinds het eerste exemplaar van de V40 in Gent van de band rolde op 14 mei 2012 wisten ze in Oost-Vlaanderen maar liefst 667.530 stuks in elkaar te schroeven. Daar komt vandaag echter een einde aan, want numéro 667.530 is officieel van de band gerold en termineert daarmee ook de assemblagelijn van de V40. Temeer omdat Volvo geen directe opvolger heeft voorzien voor de compacte hatchback.

XC40 en V60 op volle toeren

Of de fabriek daardoor op haar bips ligt? Hoegenaamd niet, want in Gent bouwen ze momenteel ook de XC40 en de V60. Daarnaast is Volvo in Gent volop bezig met de assemblage van een batterijfabriek. Die moet dan batterijen gaan leveren voor elektrische modellen, waarvan de XC40 er eentje van zal zijn.

volvo v40 gent einde

Toch is het niet allemaal een goednieuwsshow, want het pensioen van de V40 betekent voor verschillende toeleveranciers in de regio slecht nieuws. Waardoor, zoals wel vaker, vooral toeleveranciers de dupe zijn bij het termineren van een product. Volvo voorziet geen directe opvolger voor de V40. Een Zweedse gok, want het merk verwacht dat de XC40 de verkoop grotendeels over zal nemen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Bollaert Nico 20:23
afbeelding van Bollaert Nico

Toch wel jammer dat er geen opvolger komt, zo had je tenminste nog iets te kiezen tussen de A's en 1's of de A3's...
Ook het afbouwen van diesels is een goede zaak, maar volledig bannen zoals uit de nieuwe S60 is een brug te ver vind ik dan weer.... Blijf vernieuwen en benieuwd naar de toekomst

Grtz

Martijn 21:21
afbeelding van Martijn

Jammer, zou er graag een elektrische versie van zien. Mooie compacte auto die zou moeten concurreren met de id3, Leaf etc. Doe het Volvo!

Marc Werbrouck 13:48
afbeelding van Marc Werbrouck

Toch blijft het gerucht circuleren dat Volvo geen elektrische wagens meer zou bouwen. Wat is nu de waarheid?

MT 11:16
afbeelding van MT

Ik heb de V40-II nooit een mooie auto gevonden. Behalve het interieur, dat is wel heel mooi. Het zou goed geweest zijn om een nieuwe V40 te zien maar dan een even groot als de V50, een echte stationwagen dus.
Ik blijf het jammer vinden dat er nooit een waardige opvolger is gekomen voor de V40-I en V50. Deze waren knappe, ruime, compacte stationwagens met een prijs die enigszins bereikbaar was voor particulieren. V40-II en V60-I hebben qua laadruimte nooit het zelfde kunnen bieden.

Sim 19:56
afbeelding van Sim

Heel jammer, de V40 zou de opvolger worden voor mijn C30. De XC40 en V60 zijn mij veel te lomp. Toch maar op zoek bij ander merken nu?

AC_70 16:41
afbeelding van AC_70

Ik had wel vernomen dat er in 2020 een nieuwe V40 zou komen...(nog) niet dus..jammer... had m in concurrentie willen zien gaan met de op til zijnde nieuwe audi a3

Uw reactie