Officieel: Chevrolet Corvette wisselt V8 van schouder (2019)

chevrolet corvette 2019

De Corvette, een sportwagen naar Amerikaans receptuur. Met een dikke V8 voorin en achterwielaandrijving. Corvette numéro 8 wil zich echter gaan meten met de grote jongens, en huist zijn motor voortaan achterin à la Ferrari en Lamborghini. Amerika stond even stil, toen hier het doek af ging.

Al sinds 1953 bouwt Chevrolet de Corvette volgens het gekend receptuur. Een sportwagen met een lange motorkap, een stevige V8 daaronder verstopt en achterwielaandrijving. Daar komt nu een einde aan, want de achtste generatie Corvette wil zich gaan profileren als een supercar. En supercars, die kan je vaak herkennen aan de motor achterin.

Absurd, zoals een klassieke hypercar

Het resultaat is een Corvette zoals we hem nog nooit hebben gezien. De voorkant is kort en de derrière lijkt oneindig door te lopen. Het drukke, hoekige lijnenspel van zijn voorganger erft deze C8 wel. Of dat 'm echt mooi maakt, daar zijn we nog niet helemaal aan uit. Klaplampen voor, die kreeg je al een aantal generaties niet meer, nu verdwijnen echter ook de centrale uitlaten achteraan. Jep, Chevrolet doet hier een gewaagde zet.

chevrolet corvette 2019

Binnenin zet Chevrolet die gewaagde stap verder. Het interieur is zo absurd dat het bijna Frans kon zijn. Kijk maar eens naar die gigantische centrale knoppenwinkel die vanuit het dashboard naar de middentunnel loopt. 22 knoppen tellen we, onder elkaar geplaatst. Het gehele interieur ademt absurditeit uit, zoals een Lamborghini van de jaren 80. Zoals supercars van gisterenjaar...

495 pk voor viercilindergeld

De motor pal achter chauffeur is evenwel niet van gisterenjaar. De vrij ademende 6.2-liter achtcilinder levert 495 pk en 637 Nm maar kan wat cilinders uitschakelen om het verbruik te temperen. Zoals een moderne supercar valt de Corvette enkel te bedienen met twee pedalen. Of anders gezegd; de Corvette komt standaard met een 8-trapsautomaat.

chevrolet corvette 2019

Prestaties? 0 - 100 km/u in zo'n 3 seconden. Waardoor deze "instap"-Corvette al alle voorgaande exemplaren in het stof laat bijten. Kostprijs van dit alles? Dik 100.000 euro? Denk opnieuw. Want Chevrolet laat deze Corvette Stingray starten aan nog geen 53.000 euro. Geld waarmee je bij ons net een BMW M135i kan kopen met viercilinder.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
OPC- Belgium 14:19
afbeelding van OPC- Belgium

verkeerde redenering qua prijs. Het is niet omdat het in de USA onder de 60k zal zijn dat je het gewoon mag omrekenen naar euro's..zal een stuk meer zijn

4g63 11:32
afbeelding van 4g63

Aanvoelen van materiaal is mss of wsl minder, maar 6,2 V8 moe wel zich lanceren, stoppen, bochten nemen zonder om te kantelen, of bijv gewoon niet in brand vliegen zoals sommige andere pret kanonnen op 4 wielen.
Tijd dat al dat vermogen een ware zelfmoord machine was ligt al heel lang achter ons, doch dit kost allemaal berg centen, als je dit dan presenteert aan die prijs, dan vind k ze 'flink' bezig eigenlijk.
6.2 met V8 die 500pk haalt, typisch Amerikaans, k vergelijk dan graag met sommige GM blokken van collega's; doen na 22j gewoon wat ze moeten doen, en amper plekje roest te bespeuren.

Edison 18:09
afbeelding van Edison

Zelfs dan nog, de fiscus lust u rauw als je dit in huis haalt...

Uw reactie