BMW kent nieuwe topman: Oliver Zipse

oliver zipse bmw

BMW schuift 55-jarige Duitser Oliver Zipse naar voren als haar nieuwe topman. Die zal de komende jaren de opdracht krijgen om BMW terug een duidelijke visie te geven. Want het Duitse merk is haar mojo wat kwijtgeraakt de laatste jaren.

Dat verlies van mojo zorgde er voor dat BMW in 2016 haar kroontje af moest geven aan Mercedes als grootste luxemerk, dat de EV-ontwikkelingen wat in het slop geraakten en dat de line-up zichzelf op momenten kannibaliseerde. Volgens ingewijden de schuld van ex-BMW topman Harald Krüger, die geen knopen door kon hakken en misschien wel de flair van een CEO ontbrak.

Met de grove borstel

Met Oliver Zipse, die vanaf 15 augustus aantreedt, hoopt BMW terug de vlam in het merk aan te steken. De 55-jarige Duits krijgt de taak om van BMW terug het grootste luxemerk te maken, om duidelijk te beslissen waar het merk nu naar toe wil qua elektrische auto's én Zipse moet met de grove borstel door de line-up gaan. Want door te willen spelen in elk segment ontstond er soms overlap van producten.

Oliver Zipse volgt de 53-jarige Harald Krüger op die in 2015 hoofd van BMW werd. Wegens tegenvallende resultaten was zijn heerschappij echter van korte duur. Zipse werkt al sinds 1991 bij BMW en klom door zijn talent gestaag de rangen op tot de raad van bestuur. Een zitje dat hij in 2015 kreeg toen nota bene Krüger hoofd van BMW werd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Edison 17:57
afbeelding van Edison

Bij Mercedes is er toch veel overlap van modellen?

Soit, BMW moet in feite maar 2 dingen doen:
1/ schrap asap de X4 en X6
2/ ontken in alle toonaarden dat ze ooit die obscene modellen gebouwd hebben

Anon 00:19
afbeelding van Anon

3) zet de 1 serie terug op correcte aandrijving

4) rebadge huidige 1 / x1 / x2 en monovolumes naar mini pooper

5) bouw terug auto’s waar rijplezier echt op 1 komt, fuck bagageruimte

6) stop met Audi nadoen, 4 cilinders hebben geen 2 uitlaatpijpen nodig, idem met namaakluchtinlaten

Uw reactie