Hyundai Sonata Hybrid rijdt jaarlijks 1.300 km op zonnekracht (2019)

hyundai sonata hybrid 2019

Hyundai presenteert de bij ons niet beschikbare Sonata als Hybrid. Op zich niet wereldschokkend maar de hybrideversie van de sedan pakt uit met een zonnepaneel op het dak dat genoeg energie moet opwekken om jaarlijks 1.300 km op zonne-energie te kunnen rijden. Binnenkort ook op je Kona?

Toyota heeft er eentje op de Prius Plug-in Hybrid liggen, Hyundai kleeft het nu ook op de Sonata Hybrid. Wat juist? Een zonnepaneel. Dat paneel zou bij 6 uur per dag aan zonlicht er voor moeten zorgen dat je jaarlijkse 1.300 gratis zonne-kilometers krijgt. Best een heel 'end dus. Al gaat het vooral over een theoretisch verbruik, want in de realiteit wordt het moeilijk om te berekenen.

Hoe dan ook de Sonata Hybrid gebruikt dat zonnepaneel in combinatie met een 2-liter viercilinder benzine met 150 pk (188 Nm) en een 52 pk (205 Nm) sterke elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt alvast 192 pk. Met zijn normverbruik dat onder de 5 liter per 100 kilometer duikt belooft Hyundai dat deze sedan een zuinig baasje zou worden.

hyundai sonata hybrid 2019

Wat denken jullie, zou deze Sonata Hybrid werken op onze markt?

hyundai sonata hybrid 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Gunther 09:56
afbeelding van Gunther

Ja ik de k het wel, ik heb zonnepanelen op mijn huis liggen en die brengen veel op.

Uw reactie