Renault e-Plein Air concept is Twizy in retro-vermomming

renault e-plein air 2019

Om het zomerse weer te vieren heeft Renault besloten een moderne interpretatie van de R4 Plein Air het zonlicht in te rijden. Die e-Plein Air ziet er bijna identiek uit maar huist de elektronica van een Twizy.

Wie kent de Renault 4L Plein Air nog, een opengeknipte R4 die in 1968 het levenslicht zag? Eerlijk is eerlijk, wij ook niet echt. Maar speciaal voor de tiende editie van een jaarlijkse rondrit die wordt gereden door Plein Air-fans bouwde Renault deze e-Plein Air.

retro-Twizy

Daarvoor sloeg Renault de handen in elkaar met Melun Rétro Passion, een bedrijfje dat zich bezig houdt met onderdelen voor klassieke Fransozen. Het resultaat is een retro-interpretatie van de Plein Air met moderne techniek onder de carrosserie. De retro-invloeden, die spreken voor zich, de moderne techniek is misschien wat interessanter.

renault e-plein air 2019

Zo monteert Renault de aandrijflijn van de Twizy in deze e-Plein Air. Exacte specificaties hebben we niet maar gok op een elektromotor van zo'n 17 pk (57 Nm) die zijn kracht mag halen uit een accu van 6.1 kWh. Heel ver zal je dus niet komen met deze e-Plein Air. Wees er echter maar zeker van dat ze je gezien zullen hebben.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 15:16
afbeelding van andre123

een cabrioversie met 22 kw zie ik wel zitten.

Uw reactie