Volkswagen viert 1 miljoen Touaregs

threetouaregboysandahmedthedriver_michalhuniewicz_freeflickrpicture

Volkswagen produceerde op 17 jaar tijd 1 miljoen Touaregs. Dat wordt gevierd met een speciale reeks van deze SUV die zijn naam haalde bij een nomadengroep.

In 2002 kwam Volkswagen niet lang na de BMW X5 met een eigen SUV, de Touareg. Die was een prestigeproject van grote baas Piëch maar in tegenstelling tot de Volkswagen Phaeton was de Touareg wel een schot in de roos. Als luxueuze Volkswagen - of goedkoper alternatief voor een dikke Audi of Porsche - staat de Touareg zijn mannetje. Het zal je zeker niet verbazen dat de wagen vooral in de Oosterse landen goed verkoopt.

de eerste nomade

De Touareg was destijds de eerste terreinwagen in het Volkswagen-gamma, als je de Volkswagen Golf Country en de Toyota-kopie Taro niet meetelt. De wagen werd gedurende zijn hele carrière in het Slovaakse Bratislava gebouwd. De eerste generatie was een halve kopie van de Porsche Cayenne, latere generaties konden de gelijkenissen beter verbergen. Uitspattingen waren er met de V10 TDI die tot 2010 gebouwd werd en de W12 die er bij kwam vanaf 2005. De facelift kreeg een V6 TSI Hybrid, bij de tweede generatie was die Hybrid er ook weer bij. Voor de derde generatie doen we het voorlopig met één benzine en twee diesels.

VW Touareg One Million (2019)

one million

Om de miljoenste Touareg te vieren werd dan ook een speciale reeks ontwikkeld, die baadt in luxe. Zo krijgt hij een nieuwe Sechure beige lak in optie en kan je kiezen tussen twee velgendesigns, ofwel 20 ofwel 21 inch groot. De achterlichten worden standaard verdonkerd en badges op de B-stijl en in de deurlijsten geven aan dat het om een "ONE million" gaat. De wielbogen en diffusor worden glanzend zwart gekleurd en optioneel kan je ook kiezen voor een R-Line pack met buitenspiegelkappen in Reflection Silver.

VW Touareg One Million (2019)

Binnenin wordt de wagen bekleed met Puglia-leder, gekleurd met olijfextract. Amberbruine stiksels in diamantvorm sieren bovenzijde van de zetels en de binnenkant van de deuren.

De Touareg ONE Million krijgt in Duitsland alvast een prijskaartje vanaf 80.880 euro.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie