Mitsubishi geeft Pajero Sport facelift, nog steeds geen Europese intenties

mitsubishi pajero sport facelift 2019

Mitsubishi heeft haar full-size-SUV een facelift gegeven. Nee, niet de Outlander, wel de Pajero Sport. Een SUV die Mitsubishi in 90 landen verkoopt... maar niet in België. Of het met de facelift nog een groter gemis is, deze Pajero Sport?

Voor we naar de facelift gaan van de Pajero Sport misschien eerst een opfriskuur over de bij ons niet gekende SUV. Die gebruikt het ladderchassis van de L200 pick-up en zet zich in de markt als een werkpaard-SUV. Een trucje dat SsangYong bijvoorbeeld ook toepast met de Rexton (RIJTEST.

De facelift

In 2015 zag de Pajero Sport het levenslicht, waardoor het nu tijd is voor een lichte opfriskuur. Die laat zich kenmerken door een herinrichting van de voorzijde. Een deel van de lichten krijgt een nieuwe locatie (buiten het "safety shield") en de grille omarmt trotser het Mitsubishi-logo. Achteraan hebben de Japanners eindelijk de druipers van achterlichten aangepast. Die lopen niet meer door tot diep in de bumper maar eindige een stuk vroeger. Eerlijk is echter eerlijk; waarom die lichten überhaupt moeten druipen naar beneden, het blijft ons een raadsel.

mitsubishi pajero sport facelift 2019

Aan de binnenzijde profiteert de Pajero Sport van een 8-duims infotainmentscherm met Apple CarPlay en Android Auto terwijl je ook pal voor je neus een digitale cluster krijgt. Een rijstrookassistent en een rear ross-traffic waarschuwing behoort voortaan ook tot de mogelijkheden. Net zoals voordien beschik je trouwens over 7 zitplaatsen in deze verbouwde pick-up.

mitsubishi pajero sport facelift 2019

Onder de kap wijzigt er niets. Waardoor de 2.4-liter turbodiesel met 180 pk en 430 Nm het goede weer blijft maken gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Vierwielaandrijving? Standaard. Uiteraard.

Iets voor onze Belgische markt, deze Pajero Sport?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Edison 17:37
afbeelding van Edison

Ik heb er in Thailand mee gereden. Veel ruimte maar weggedrag is ondermaats. Ook echt lomp om mee te manoeuvreren. Geen gemis dat deze niet naar Europa komt.

Uw reactie