Ford frist Mustang op: Ecoboost met Shelby-invloeden en V8 viert 55 jaar Mustang (2019)

ford mustang update 2019

Ford viert 55 jaar Mustang door de huidige muscle car een kleine opfrisbeurt te krijgen. Daarbij rolt de viercilinder voortaan door het leven met invloeden van een Shelby en krijgt de V8 een speciale Mustang55-editie.

Dat Ford met de huidige Mustang een succesmodel in handen heeft weet de Blauwe Ovaal maar goed genoeg. Om de verkoop op peil te houden in Europa heeft het merk besloten enkele tweaks door te voeren aan de sportieve rakker. Daarbij werd zowel gekeken naar de versie met V8 als naar de versie met viercilinder.

Shelby Ecoboost

Laten we beginnen met de 2.3 EcoBoost. Die laat zich voortaan inspireren op de Shelby-modellen die je in Amerika kan krijgen. In de grille schuift het Mustang-embleem op naar de zijkant, net zoals dat het geval was in de jaren 60. De zijspiegels en spoiler achterop zijn voortaan in het grijs uitgerust, de 19-duims velgen zijn eveneens nieuw.

ford mustang update 2019

Op technisch vlak voert Ford geen al te grote wijzigingen door, al krijgt de viercilinder tegenwoordig standaard een sportuitlaat met actieve klep voor de zogenaamde "Good Neighbour Mode". Die maakt de Mustang zo stil mogelijk om je buren niet al te hard te pesten.

Mustang55

Om 55 jaar Mustang te vieren tovert Ford ook een specialleke uit haar hoed. Al blijft die versie voorbehouden voor de V8. Ook hier geen motorische wijzigingen, wel vooral opsmuk. Specifieke 19-duims velgen, zwarte strepen die vervagen op de motorkap, een uniek rood puntje van het 5.0-logo op de flank (geen mop) en een donker Mustang-logo in de grille.

ford mustang update 2019

Ook binnenin zet de trend zich verder, met koolstofvezel accenten (heus niet echt trouwens) en een unieke versnellingspookknop. De Mustang55 kan je zowel in cabrio- als coupévorm krijgen.

ford mustang update 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kristof Norré 09:10
afbeelding van Kristof Norré

Wat ik steeds mis bij een 'constructeur X frist model A op'-artikel en gelijkaardige, is een vergelijkende foto van het vorige model. Liefst vanuit dezelfde hoek getrokken enz..

Uw reactie