Moddervet: Kia Stinger GT420 (2019)

kia stinger gt420 2019

De Britse afdeling van Kia heeft een Stinger omgebouwd tot een circuitspeeltje met een 428 pk sterke 3.3-liter twinturbo V6. Of hoe het nog net een graadje warmer werd op onze redactie.

Dat we een kleine coup de foudre hebben bij de Kia Stinger, het mag gerust geweten zijn. Een versie die klaar is om het circuit te bestijgen kunnen we alleen maar toejuichen, want zelfs de standaardversie rijdt zoals een moderne BMW zou moeten rijden (shots fired).

Met Duitse Hyundai-hulp

Verwelkom de Stinger GT420, een circuitversie van een Stinger GT met V6 die werd gebouwd door de Britse tak van Kia. Het had daarvoor een goede reden, want origineel zou deze pre-productie Stinger richting de schroothoop gaan. Want eenmaal opgebruikt voor tests mogen pre-productiemodellen niet de verkoop in.

kia stinger gt420 2019

Kia UK besloot dan maar te doen wat iedereen zou moeten doen met een auto die niet meer legaal de weg op mag; ombouwen tot een trackdaycar! Samen met de Duitse afdeling van Hyundai (familie van elkaar, weet je wel) gingen ze aan de slag.

Circuitmotor

Daarbij werd geen half werk geleverd want de specificaties lijken wel eindeloos. Zowat alle onderdelen van de motor werden nog eens kritisch bekeken, de luchtinlaat werd aangepast, net zoals het uitlaatsysteem dat voortaan van Miltek komt. Het resultaat is dat de 3.3-liter V6 zijn vermogen ziet stijgen van 370 pk (510 Nm) naar 428 pk (560 Nm).

kia stinger gt420 2019

De automaat krijgt extra koeling, terwijl hij softwarematig afgesteld werd op circuitgebruik. De Brembo-remmen werden nog wat straffer en 19-duims lichtgewicht OZ Racing Leggera-velgen werden aangekleed met Pirelli Trofeo R-banden.

Moeilijker te parkeren

Nee, we zijn nog niet klaar. Want eenmaal de mechaniek op punt besloten ze bij Kia UK om het gehele interieur te strippen. Isolatie, stoelen, airbags, audiosysteem tot en met de parkeersensoren werden naar de vuilbak verwezen.

kia stinger gt420 2019

In de plaats kreeg het interieur een stevige rolkooi en twee racestoelen van Sparco. Om het plaatje helemaal af te maken voorzien ze tenslotte nog de Stinger van een aangepaste voor- en achterbumper en een subtiel spoilertje op de bips. De kleurstelling, die is evenwel iets minder subtiel. Of we hier eens mee het circuit op mogen, Kia?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie