Huidige Seat Leon miljoen keer over toonbank

seat leon miljoen

In de winter van zijn carrière heeft de derde generatie Seat Leon de kaap van 1 miljoen verkochte stuks gehaald. Niet gek als je weet dat anno 2018 Leon hét volumemodel is van Seat.

Reden voor een feestje bij Seat, want de derde generatie Leon is sinds zijn lancering in 2012 een miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee doet generatie drie het bijna zo goed als generatie 1 én 2 opgeteld. Want die waren goed voor respectievelijk 534.797 en 675.915 exemplaren. Om maar te zeggen hoe populair Leon is voor Seat.

Hoe populair juist? Wel, ondertussen is elke vierde Seat die wordt verkocht een Leon. Daarmee heeft de Leon nu officieel de fakkel overgenomen van de Ibiza. Het einde voor de huidige Leon is trouwens in zicht, want volgend jaar krijgen we hoogstwaarschijnlijk de nieuwe generatie voor onze neus, die wederom zijn genen zal delen met de evenzeer nieuwe VW Golf.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JL 18:18
afbeelding van JL

Is de Leon niet het meer betaalbare alternatief voor de Golf geworden? Nu dat het budget krimpt en het prijskaartje van de Golf oploopt. Skoda lijkt volgens mij ook van deze evolutie te profiteren.

Techno Patat 09:08
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad, het goedkopere en ook leukere broertje vind ik eigenlijk. Ziet er iets beter uit in standaard trim en heeft gewoon allround iets meer apeal voor me dan een Golf :).

Ik ben dan ook benieuwd hoe de verkoop zich verhoudt tot die van de Golf eigenlijk?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws