Aston Martin ziet zwarte sneeuw

Aston Martin DBS 59

De cijfers van het eerste helft van het jaar zijn binnen bij Aston Martin, maar het rapport ziet er niet rooskleurig uit. Eerder roodkleurig...

Nog niet bijster lang geleden heeft Aston Martin zijn verkoopdoelstellingen voor 2019 serieus doen dalen. In mei had het merk nog verwacht dit jaar 7.100 wagens aan de man te brengen en dat cijfer werd al verlaagd naar 6.300 tot 6.500 wagens. Volgens CEO Andy Palmer zijn er meerdere oorzaken voor het probleem, maar de onzekere economische omstandigheden staat buiten kijf op nummer 1. Verder weet Palmer ook te verkondigen dat niet alleen de exclusieve Brit het moeilijk heeft en dat andere merken van deze klasse dezelfde druk voelen.

In 't rood

Ondanks Aston Martin 6 procent meer wagens wist te verkopen -in totaal 2.442 stuks- op dezelfde tijd vorig jaar, boeken ze toch een verlies van bijna 79 miljoen pond (86 miljoen euro) voor belastingen. Dit is te danken aan de teleurstellende verkoop van de duurdere modellen binnen het merk zijn aanbod. Vorige jaar wist Aston Martin het jaar nog af te sluiten met 21 miljoen pond winst.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie