Officieel: Pagani heft doek van Huayra Roadster BC (2019)

pagani huayra roadster bc 2019

Het doet dit nog niet in de echte wereld, wel in smartphonegame CSR Racing 2. Want daar krijgt de dakloze Huayra Roadster BC zijn debuut. Waardoor mobiele racers alvast aan de slag kunnen met de straffe Italiaan.

De game-industrie is een miljardenindustrie. Met dank aan de oneindig vele games die je op je smartphone kan krijgen. Het is ook de autosector niet ontgaan dat gaming big business is, waardoor Pagani besloot de handen in elkaar te slaan met Zynga voor de lancering van de nieuwe Huayra Roadster BC.

Digitaal eerst

Zynga heeft namelijk CSR Racing 2 in haar portefeuille, een ontiegelijk populaire racegame voor de smartphone of lokale tablet. Het is daar waar Pagani de Huayra Roadster BC voor het eerst uit de doeken doet. Spelers krijgen dan de kans om achter het stuur te kruipen (nu ja, op het juiste moment op de juiste knop te drukken) en de Huayra Roadster BC in hun virtuele garage te kruipen.

Beide partijen zijn trouwens terughoudend over de specs van de dakloze Huayra BC. Al kunnen we natuurlijk altijd naar de coupéversie kijken. Die pakt uit met 789 pk (1.098 Nm) dankzij een 6-liter twinturbo V12 van AMG. Extreem veel kracht voor een auto die amper 1.218 kg weegt. Volgens de roddels zou de Roadster nog een tikkeltje lichter zijn. Van die coupé worden trouwens maar 20 exemplaren gemaakt. Verwacht hetzelfde verhaal voor deze Huayra Roadster BC.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie