Maserati plot productoffensief met stekker voor 2020

alfa romeo line-up roadmap

Na de herlancering van Maserati met Ghibli en Levante is het opvallend stil geworden rond het Italiaans merk. Volgend jaar moet daar verandering in komen. Met 3 updates en een compleet nieuwe sportwagen die niet vies zijn van een stekker.

Dat het verhoopt succes voor Alfa Romeo en Maserati wat uit blijft bij moedergroep FCA. Want Fiat Chrysler Automobiles gokte er op dat een nieuwe line-up van sedans en SUV's beide merken een serieuze verkoopsboost zou geven in Europa, de VS en China. Die boost is minder hoog dan voorop werd gesteld. Al heeft het veel te maken met het feit dat Alfa Romeo en Maserati de bal te lang laten rollen voor nieuwigheden voor te stellen.

PHEV

Bij Maserati moet daar volgend jaar verandering in komen. Want in 2020 mogen we maar liefst 4 nieuwe modellen verwachten! Het is te zeggen, volgend jaar plot het Italiaanse merk een facelift van de Ghibli, Quattroporte en Levante. Daarnaast zal een compleet nieuwe sportwagen het toneel betreden. Geen spirituele opvolger van de GranTurismo trouwens, want die krijgt in 2021 een opvolger. Opmerkelijk, de facelifts kondigen ook de komst van plug-intechnologie aan. Tech die ook de sportwagen zal krijgen.

alfa romeo line-up roadmap

Staan in 2021 ook nog op de planning; een nieuwe D-segment SUV en een cabrioversie van de nieuwe sportwagen die in 2020 het levenslicht ziet. 2022 is dan weer het jaar van de GranCabrio en volledig nieuwe Quattroporte. In 2023 krijgen we tenslotte een nieuwe Levante voorgeschoteld.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JRE 11:53
afbeelding van JRE

Merk op dat een volledig nieuwe Quattroporte en Levante gepland staan voor 22/23, maar geen Ghibli. In 2020 is de Ghibli 7 jaar oud, dus eigenlijk had dit een nieuwe generatie moeten zijn en geen facelift, als Maserati een serieuze speler wil bieden in dat segment.

Yvesw 13:43
afbeelding van Yvesw

Denk dat de reden daarachter duidelijk is: Maserati-mensen wisten de Ghibli niet te smaken (wegens: geen échte Maser), terwijl klanten op zoek naar een Italiaan vanzelf bij de Alfa Romeo Giulia terecht kwamen. Ik denk dat die Ghibli een stille dood tegemoet gaat....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws