Ford introduceert 7.3-liter V8 benzine... want Amerika

ford f series super duty V8 engine

De nieuwe generatie driecilindertjes van Ford al gezien in Europa? Klein bier tegenover Fords nieuwste blok. Want dat motorblok voor de Amerikaanse markt kent 8 cilinders, is 7.3-liter (!) groot en loop op benzine. Zuinig als een shopaholic in een winkelcentrum waar alles 50% korting heeft...

Alle kleine zuinige auto's ten spijt, een gigantische pick-up voert jaarlijks de lijst aan van meest verkochte auto's ter wereld. We hebben het natuurlijk over de F-150 van Ford. Van die F-reeks bestaan ook nog grotere versies. Pick-ups die soms groter zijn dan het gemiddelde rijhuis in België. Waardoor je natuurlijk niet toe komt met een 90 pk sterke driecilinder voorin. Zo heeft Ford voor het zwaarste werk een 6.7-liter V8 diesel met een lekkere 1.250 Nm koppel. Maar wat als je nu als échte Amerikaan benzine wil tanken?!

Werkpaard

Awel, Ford heeft daar nu een antwoord op, met de komst van een 7.3-liter grote V8 benzine. Dat atmosferisch blok weet door zijn gigantisch volume 430 pk en 644 Nm koppel op te wekken. Ja, we weten het, niet zo heel impressionant. Want er zijn veel kleinere benzineblokken met turbo die gelijkaardige cijfers voor kunnen leggen.

ford f series super duty V8 engine

De belangrijkste factor bij deze V8 is echter duurzaamheid. De motor gebruikt extra grote lagers, een krukas van gesmeed staal en heeft een specifieke koeling voor de zuigers. Een werkpaard dus, geen hoogtechnologisch kunstwerk. Waardoor ook het onderhoud een stuk goedkoper is. Het verbruik en CO2-uitstoot? Dat houdt Ford subtiel achter de hand. Het zou haar "ecologisch imago" in de rest van de wereld te hard schaden natuurlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie