Volkswagen presenteert California 6.1: meer tech, meer hout maar nog steeds geen toilet (2019)

volkswagen california facelift 2019

Naar analogie met donorbusje Multivan heeft Volkswagen kampeerbus California een update gegeven. Die California 6.1 gaat er vooral op technologisch vlak serieus op vooruit. Al valt er ook toegenomen comfort voor de inzittenden te rapen.

Vlot te herkennen op de camping, de opgefriste California. Want de 6.1 krijgt een snuit die voor het merendeel uit grille bestaat. Daarmee volgt de California VW's nieuwste designrichting. Want ook Touareg, Arteon en Multivan potsieren met smoelwerk dat grotendeels uit grille bestaat.

Moet er nog hout zijn?

Binnenin maakt eindelijk de digitale cockpit - optioneel - zijn intrede. Niet onbelangrijk, want samen met een gegroeid infotainmentscherm, nieuw brein en elektromechanische stuurbekrachtiging kunnen er daardoor meer veiligheidsnufjes hun weg vinden naar deze California 6.1. De 2-liter diesel voorin, die voldoet - uiteraard - aan de strenge Europese normen, in al zijn varianten. In de dakconsole kom je voortaan dan weer een digitale cluster tegen die je verschillende zaken laat bedienen. Van het elektrisch openklappend dak, over het interieurlicht, tot het nivelleren van het busje op een camping dankzij de hoekmonitor.

volkswagen california facelift 2019

Het leefgedeelte gaat trouwens ook onder het mes. VW toont trots een keuken met houtafwerking en kastjes met drukknoppen. Het moet alvast een warmere sfeer in de camper geven. Het bed bovenaan is voortaan uitgerust met pocketveren voor een beter slaapcomfort. Een toilet, dat tekent nog altijd niet present in deze California 6.1.

volkswagen california facelift 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Patrick 21:36
afbeelding van Patrick

Waarom niet op lange wielbasis? Ik begrijp het concept kort chassis voor VW camper terwijl de L2 gewoon bestaat.

Uw reactie