Hyundai schetst nieuwe generatie i10

hyundai-i10-teaser-2019

Tijdens het autosalon van Frankfurt volgende maand zal Hyundai de derde generatie i10 wereldkundig maken. Het kleine stadskarretje wordt nu al geschetst door de Zuid-Koreanen en belooft naar analogie met Kona een stuk meer expressie per vierkante centimeter te krijgen.

Terwijl verschillende merken de stekker halen uit hun petieterige stadswagens, staat Hyundai aan de vooravond van de lancering van de derde generatie i10. Die compacte hatchback krijgt zijn debuut op het autosalon van Frankfurt dat op 10 december de deuren opent voor de verzamelde pers.

Expressie

Om ons al wat voor te bereiden op die onthulling toont Hyundai ons alvast een eerste schets van de nieuwe A-segmenter. Daarop zien we dat i10 een stuk expressiever voor de dag mag komen en dat de nieuwe enkele designtrekjes van het huidige model overneemt. Eén van die trekjes is de dagrijverlichting die Hyundai in de grille plaatst. Daarnaast zien we de typische kenmerken van een moderne stadswagen: Een dak in een contrasterend kleur en kekke velgen als voorbeeld.

In een segment dat de komende jaren serieus gaat slinken kan deze i10 wel eens uitgroeien tot een verkoopstopper. Naast deze i10 zal Hyundai op het autosalon van Frankfurt ook nog een elektrische racewagen presenteren. De ander zijde van het spectrum, zeg maar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie