Deze Mohave wil absoluut geen Kia zijn

kia mohave 2019

Denk je aan Amerikaanse SUV-sloepen, dan denk je aan de Cadillac Escalade, of de Lincoln Navigator. Een Kia... dat komt niet meteen te geest. Toch wil Kia ten strijde trekken tegen de gevestigde Amerikaanse orde met de Mohave. Een auto die misschien wel doelbewust alle Kia-badges achterlaat in de fabriek.

Kia gaat de komende maanden een uit de kluiten gewassen SUV lanceren die vooral op de Amerikaanse markt indruk moet gaan maken. Die SUV zal door het leven gaan als Mohave en ontbeert gek genoeg elke referentie naar Kia.

Geen Sportage XL

Te beginnen met het uiterlijk. Want je kan moeilijk zeggen dat deze Mohave lijkt op een gegroeide Sportage. De Mohave oogt opvallend Amerikaans. Met gigantische rechthoekige proporties. Een imposante grille en een al even absurde achterlichtenpartij. Van subtiliteit heeft deze Mohave niet veel in huis.

kia mohave 2019

Daarenboven krijgt deze SUV een unieke Mohave-logo in de grille. Waardoor er geen Kia-badge valt te bespeuren. Achteraan is er dan weer genoeg plaats om Mohave voluit te schrijven op de achterklep. Vier (valse) einddempers achteraan en 24 (!) aparte lichtclusters vooraan maken het plaatje af.

V6 4WD

Hoewel Kia nog geen techniek deelt met ons, deelt deze Mohave hoogstwaarschijnlijk wat elementen met de Hyundai Palisade. Het antwoord van Hyundai op de vraag naar grote SUV's in Amerika zeg maar. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat ook de Mohave een 3-liter V6 turbobenzine onder de kap krijgt. Vierwielaandrijving spreekt uiteraard voor zich. Net zoals riant zitplaats voor 5 tot 7 personen.

Een SUV geschoeid op Amerikaanse leest dus, deze Mohave. Waardoor je 'm niet meteen in onze contreien moet verwachten. Niet dat er een gebrek is aan SUV's en Crossovers in Europa...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kia Venga Boys 14:06
afbeelding van Kia Venga Boys

En zijn proporties t.o.v. de Kia Telluride? :)

JL 09:30
afbeelding van JL

Op een andere site melden ze dat dit gewoon de Telluride is, die ze in Zuid-Korea verkopen onder de naam Mohave. En in de VS dus gewoon Telluride heet en blijft heten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws