Suzuki XL6 is "premium" zeszitter... maar niet echt

suzuki xl6 2019

Suzuki presenteert de XL6, een premium SUV met plaats voor zes. "Premium", toch als je in India woont. Want naar Europese normen voelt deze XL6 vrij banaal aan.

De Indiase markt is een topmarkt voor Suzuki. Waardoor het merk met de scherpe S een rits aan specifieke modelletjes heeft voor die markt. Vaak gaat het dan over compacte MPV's en SUV's met plaats voor veel. Zo kreeg India vorig jaar nog de tweede generatie Ertiga, nu komt daar een broertje bij, de XL6.

Premium airbag

Waar de Ertiga duidelijk een MPV is genre BMW 2 Reeks Active Tourer profileert de XL6 zich als een stoere SUV. Een stoere SUV op petieterige velgen, zoals dat wel vaker is bij auto's op de internationale markt. Het doet de XL6 nogal eigenaardig op zijn pootjes staan. Meer nog, kleef hier een Toyota-, Honda- of Mitsubishi-logo op... en je zou het ook nog geloven.

suzuki xl6 2019

Nu goed, smaken verschillen vaak over de landsgrenzen heen. In India zet Suzuki deze XL6 in de markt als een premium alternatief voor de Ertiga. Met plaats voor zes personen en hoogwaardige materialen. Dat er amper 1 airbag in de gehele auto zit, dat houden we maar even stil. Hey, er is Apple Carplay-connectiviteit. Zeker zo belangrijk, toch? Onder de kap een 104 pk sterke 1.5 benzine. Omgerekend kost deze XL6 zo'n 12.300 euro. Veel ruimte voor de prijs maar dus ook een beperkte veiligheid.

suzuki xl6 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie