Opel Combo 4x4: extra grip op de busjesmarkt

opel combo 4x4 dangel 2019

Het Franse PSA heeft al een lange gezonde samenwerking met Dangel, een Franse 4x4-specialist. Het opgekochte Opel profiteert nu ook van die samenwerking, want de Combo krijgt een 4x4-systeem onder de kas van Dangel. Voor de pakketjesbezorger die net iets verder moet.

Dangel, een Franse 4x4-specialist, bouwt al sinds de jaren 80 Franse auto's om naar versies met vierwielaandrijving. Met grondlegger Peugeot 504. De laatste jaren was Dangel kind aan huis bij de PSA-groep. Waar het rakkers zoals de Citroën Berlingo, Jumper en Peugeot Partner voorzag van een 4x4-aandrijving. Vandaag komt daar nu ook Opel bij.

Franse berggeit

Opel is tegenwoordig namelijk in handen van PSA, waardoor het de groep wel een goed idee leek om ook de Combo te laten passeren bij Dangel. Logisch, gezien die zijn fundamenten deelt met de Peugeot Partner en Citroën Berlingo. Het resultaat is alvast een Combo met 9 centimeter aan extra grondspeling (optioneel zelfs 11!) waardoor de totale bodemvrijheid stijgt naar 20,5 centimeter. Al is er natuurlijk meer aan de hand.

opel combo 4x4 dangel 2019

Zo werden extra beschermplaten voor de motor, versnellingsbak en brandstoftank geïnstalleerd. En vindt er uiteraard een 4x4-conversie plaats. Daarvoor past Opel ook de stuur- en ophangsystemen af-fabriek aan. Een centraal differentieel met visco-koppeling verdeelt in 4WD de kracht over de voor- en achteras. Via een draaiknop kan de Combo ook al zijn kracht naar de voorpootjes sturen (om brandstof te besparen). Via diezelfde knap kan je ook het achterste differentieel blokkeren voor de zwaardere obstakels.

opel combo 4x4 dangel 2019

De 4x4-conversie van de Combo wordt uitgevoerd door Dangel tegen de prijs van 6.900 euro (aanbevolen catalogusprijs in België, excl. btw). Niet goedkoop, waardoor de afname in ons Belgenland zonder twijfel beperkt zal zijn.

opel combo 4x4 dangel 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Nick Van Hemelryck 18:23
afbeelding van Nick Van Hemelryck

Leuk voor in Wallonië eventueel..

Uw reactie