Officieel: Mercedes GLE Coupé (2019)

mercedes gle coupe 2019

Gezien het succes van de vorige generatie was het maar een kwestie van tijd voor Mercedes een Coupé-afgeleide van de nieuwe generatie GLE zou lanceren. Die wordt nu boven de doopvont gehouden en past het overbekende receptuur toe. De GLE Coupé generatie 2 is een feit!

Dat Duitse rakkers Audi en Mercedes het niet konden verkroppen dat BMW groot succes oogstte met de X6 is een publiek geheim. Mercedes kwam een paar jaar terug met een antwoord op de proppen; de GLE Coupé. Die gaat nu al aan zijn tweede generatie, niet toevallig in het kielzog van de eveneens nieuwe generatie X6.

Deukje?

Het recept hoeven we je niet meer uit te leggen. Mercedes neemt de GLE met riant veel ruimte en deukt de achterkant wat in. Het resultaat is minder ruimte maar wel meer styling. Of dat poogt de marketingdeling je toch wijs te maken. Die styling brengt zich naar buiten met een bolle bips waarin scherpe achterlichten tevoorschijn komen. Frontaal is het 1 op 1 GLE. Niet onlogisch natuurlijk.

mercedes gle coupe 2019

Hetzelfde kan gezegd worden over de binnenzijde. Want de GLE Coupé neemt het impressionante dashboard van zijn broertje over. Met een gigantische tablet die wordt omgeven door een ventilatierooster en het MBUX-besturingssysteem klaar om indruk te maken. Mercedes is er trouwens fier op dat de GLE Coupé ruimer is dan zijn voorganger. Al is 'ie natuurlijk nog altijd minder ruim dan een reguliere GLE. En zonder twijfel ook nog eens duurder... Maar hey, het is een vrij land, iedereen mag kopen wat 'ie wil.

AMG doet mee

Ga je overstag voor zo'n GLE Coupé? Dan krijg je initieel de keuze uit één zes-in-lijn dieselmotor in twee vermogensversies en één benzine in de vorm van de Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé. De diesel met een inhoud van 3-liter komt er met 272 pk en 600 Nm (350 d) en met 330 pk en 700 Nm koppel (400 d). De CO2-uitstoot is respectievelijk 197 en 198 gram. Jawel, de nieuwe WLTP-cyclus toont dat meer pk's daarom niet veel meer CO2 uitstoten.

mercedes gle coupe 2019

Over meer pk's gesproken, tot de komst van een 63 is de GLE 53 de AMG-topper. Met zijn twinturbo zes-in-lijn is de 53 goed voor 430 pk en 520 Nm koppel. Een milde hybride-set-up belooft een lager verbruik maar ook extra boost indien nodig. Mercedes laat alvast weten dat de GLE Coupé in zijn AMG-jasje de honderd aan kan tikken in 5,3 seconden en verder vliegt tot een gelimiteerde 250 km/u.

Het Duitse merk laat tenslotte nog weten dat een plug-in er aan zit te komen. Leveringen zullen begin 2020 op gang trekken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie