Officieel: Seat Tarraco PHEV is fiscaal interessante Spanjaard (2019)

seat taracco phev 2019

Seat's grootste SUV Tarraco krijgt een stopcontact op de voorvleugel waardoor de Spaanse autobouwer eindelijk uit kan pakken met een plug-inhybride in haar gamma. Die is 245 pk sterk en zal onder de 50 g/km CO2 duiken.

Seat speelt een dubbelspel met de Taracco op het autosalon van Frankfurt. Niet enkel zal hij er voor het eerst in FR-trim staan, Seat zal er ook met trots de plug-invariant voorstellen van die FR-uitvoering. Waardoor de Tarraco FR PHEV is geboren.

245 pk

Die fiscaal geoptimaliseerde versie gebruikt de aandrijving die we ook kennen uit de Volkswagen Passat GTE. Het gaat dan een over een 1.4-liter grote turbobenzine van 150 pk die samen met een elektromotor van 116 pk voor de vort zorgt. Het systeemvermogen komt daardoor op 245 pk (400 Nm) te liggen. Genoeg om de Taracco in 7.4 seconden richting de honderd te sturen.

seat taracco phev 2019

Belangrijker is de accu van 13 kWh die er voor moet zorgen dat je maximaal 50 kilometer ver moet geraken op één accu-lading. Daarenboven zou de CO2-uitstoot onder de 50 g/km moeten duiken. Inderdaad, "zou", want zowel de elektrische range als het CO2-cijfer zijn nog niet officieel. Seat wil haar Taracco PHEV in 2020 lanceren, desgewenst zonder FR-opsmuk.

seat taracco phev 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie