Officieel: Porsche Macan Turbo is 440 pk sterk (2019)

porsche macan turbo 2019

Porsche heeft het doek gehaald van haar meest performante Macan. Die krijgt het motorblok vanuit de Audi RS 5 en is daarmee in één klap 440 pk sterk. Voor als het wat vooruit mag gaan.

Met de komst van de Turbo is het facelift-gamma van de Macan bijna terug volledig. Want enkel de GTS-uitvoering ontbreekt nog in de cataloog. Die komt er zonder twijfel binnenkort, om het gat tussen de Macan S en deze Macan Turbo wat te vullen.

2.9

Tegenover de Macan S neemt deze Macan Turbo namelijk een heftige sprong. Geinig genoeg met een motorblok dat net wat inhoud verliest. Want doet de Macan S het nog met een 3-liter V6, dan gebruikt deze Macan Turbo een 2.9-liter V6. Evenwel eentje met twee turbo's. Een blok dat we ook kennen vanuit de Cayenne, Panamera maar ook vanuit de Audi RS 4 en RS 5.

porsche macan turbo 2019

Die motor vervangt de 3.6-liter V6 van de pre-facelift Macan Turbo maar kan pronken met 40 extra paarden. Daardoor komt het systeemvermogen op 440 pk en 550 Nm koppel te liggen te liggen. Voor een SUV die in essentie niet groter is dan een Volkswagen Tiguan. Compleet gek natuurlijk. De sprinttijd (mits het Sport Chrono Pakket aangevinkt) bedraagt 4,3 seconden, toppen doet deze Macan Turbo op 270 km/u.

Bestellen maar

Standaard beschikt de Turboversie over een 7-trapsautomaat en vierwielaandrijving, voor al de rest moet je zo goed als bijbetalen. Zo kan je investeren in koolstof ceramische remmen, luchtvering en een plethora aan uiterlijke designfoefjes om je te onderscheiden van de reguliere Macan-rijder.

porsche macan turbo 2019

Op het autosalon van Frankfurt zal Porsche haar Macan Turbo voorstellen aan het grote publiek. Kan je niet wachten? Dan kan je simpelweg nu bij je Porsche-dealer al eentje bestellen. Belgische prijzen starten bij 95.299,60 euro.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie