Officieel: Is Mercedes-AMG GLB 35 de AMG te veel? (2019)

mercedes amg glb 35 2019

Nee, een zevenzitter is geen nieuw territorium voor AMG. Denk maar aan de epische R 63 AMG. Een zevenzitter met een viercilinder op hoge pootjes... dat klinkt alles behalve "AMG". Is dit de sportieveling te veel?

AMG zet haar bandwerk verder met het sportiever maken van alle modellen binnen het Mercedes-gamma. Daardoor blijft ook de GLB niet buiten schot, een compacte MPV die vermomd is als crossover. Een crossover met plaats voor zeven die je kan zien als een rivaal voor de BMW 2 Reeks Gran Tourer.

306 pk

Het lijkt niet meteen de basis om een AMG-derivaat van te bouwen. Maar kijk, Mercedes is niet meer te stoppen, waardoor de GLB 35 het levenslicht mag zien. Die gebruikt de 2-liter viercilinder vanuit de A 35 en CLA 35 en is 306 pk en 400 Nm koppel sterk. Dankzij de 4Matic-vierwielaandrijving en automaat met 8-trappen vliegt deze GLB in 5,2 seconden naar de honderd.

mercedes amg glb 35 2019

Visueel adopteert de zevenzitter het stoere bumperwerk van zijn broeders. Met een Panamerica-grille (ook al mag je dat van Mercedes niet meer zo noemen), vergrote bumpers en twee einddempers achteraan. Zonder twijfel het buitenbeentje binnen het AMG-gamma op dit moment.

mercedes amg glb 35 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Van Damme danny 14:47
afbeelding van Van Damme danny

Super

JL 10:27
afbeelding van JL

Ach, van de G-klasse bestaat ook een AMG.

Uw reactie