Toyota en Suzuki vormen alliantie om onzekere toekomst te trotseren

toyota-suzuki

Toyota en Suzuki nemen een belang in elkaar om zo sterk te staan voor de magere jaren die er aan zitten te komen in de automobielsector. Het gaat niet om een alliantie à la PSA en Renault-Nissan maar het samenhokken van beide bedrijven is evenwel frappant.

Het lijkt er op dat de laatste vrije merken uit Japan veiligheid zoeken onder de gigantische vleugels van Toyota. Zo heeft Toyota een nauwe band met Subaru (GT86/BRZ, weet je wel) en heeft Toyota een aandeel in Mazda. Nu wordt duidelijk dat ook Suzuki en Toyota nog wat verder met elkaar verstrengelen. Door op het opzetten van een zogenaamde kapitaal alliantie.

4,94 VS 0,2

In simpele termen komt het er op neer dat Toyota een deel Suzuki-aandelen koopt en dat Suzuki een stukje van Toyota koopt. In detail koopt Toyota 4,94 procent Suzuki-aandelen voor omgerekend 817,4 miljoen euro. Suzuki koopt op haar beurt dan weer voor 407 miljoen euro aandelen van Toyota. Goed voor zo'n 0,2 procent van de aandelen. Om maar te duiden hoe groot Toyota is tegenover Suzuki op de beurs.

Bedoeling van deze actie is om verder duidelijk te maken dat beide automerken samen zullen werken aan nieuwe technologieën en modellen om zo de kosten te drukken. Een werkmethode dat ook toegepast wordt door PSA, Renault Nissan, FCA en de Volkswagen Group. Een van de eerste producten die we zullen zien uit de samenwerking is een hybride-SUV en hybride-stationwagen bij Suzuki die zich zullen baseren op de Toyota RAV4 en Corolla TS.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie