Officieel: Verwelkom de Lamborghini Sián

Lamborghini Sián

Sensationeel, In your face, Atypisch, Noodzakelijk. Wij hebben de betekenis van de naam gevonden.

"Sensationeel" en "In your face" linken aan de Lamborghini Sián is zowat het “café&bier”-verhaal. Het uiterlijk van de Sián moet een hint geven naar de designtaal die het Italiaanse merk in de toekomst gaat toepassen. Naast het uitbundig uiterlijk kunnen we dat ook nog verbinden met de prestaties en waarschijnlijk de prijs, die we jullie momenteel nog schuldig moeten blijven. De 63 stuks -naar het geboorte jaar van het merk- zullen een hele duit kosten. Je moet geen benefiet gaan organiseren, alle stuks hebben al een eigenaar gevonden. Ondanks de wagen nog niet officieel is voorgesteld aan de wereld. Dat is iets voor de IAA in Frankfurt.

Lamborghini Sián

Bij de prestaties komen het "Atypisch" en "Noodzakelijk" naar boven. De Lamborghini Sián is de eerste Lamborghini de beschikt over een hybride-technologie. Ja, jullie lezen het goed. De machtige stier uit Sant’Agata heeft een elektromotor van 34 pk. Het klassieke plaatje van een 6.5-liter V12 kunnen we nog wel even koesteren en door de samenwerking van de twee is er een totaal van 812 paarden. De twaalfcilinder duwt 785 pk en dat is 15 pk meer dan de Lamborghini Aventador SVJ.

Lamborghini Sián

Deze brute cijfers veroorzaken een versnelling van stilstand naar 100 km/u in een zucht, 2,8 seconden, terwijl de top bereikt is bij 350 km/u. De Sián kan van zijn elektrokracht profiteren tot 130 km/u. Terwijl de wagen in derde versnelling 10 procent meer grip dan de Aventador SVJ moet bieden tussen 30-60 km/u.

Lamborghini Sián

Nog een uniek gegeven aan de Sián -dat “bliksem” betekend in een regionaal dialect rond Bologna- moet het ontbreken van een regulier accupakket zijn. De elektromotor werkt met een supergeleider en laad zich volledig terwijl de wagen remt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie