Officieel: Alpina B3 Touring is compleet wünderbar (2019)

alpina b3 touring 2019

BMW's huistuner Alpina is nu al klaar met haar rappe versie van de nagelnieuwe 3 Reeks Touring. Die B3 Touring schopt het tot 463 pk. Waardoor deze B3 de M3 Touring is die BMW zelf nooit zal maken.

Al durven we daar tegenwoordig geen geld meer opzetten. Want BMW probeert meer dan ooit elke niche in te vullen. Dus jawel, misschien komt er van deze generatie 3 Reeks Touring wél een M3-variant. Geen zin om daar (mogelijks tevergeefs) op te wachten? Dan klop je beter even bij Alpina aan.

Die hebben namelijk de nieuwe 3 Touring al onder handen genomen. Iets specifieker; de 340i-variant met de 3-liter zes-in-lijn. In zijn pure versie goed voor 370 pk, Alpina giet er echter wat energiedrank over waardoor de turbobenzine 463 pk en 700 Nm koppel naar de vier wielen mag sturen.

alpina b3 touring 2019

Kracht die via een 8-trapsautomaat van ZF wordt getransfereerd. Een automaat die Alpina trouwens subtiel aanpaste voor deze B3. De topsnelheid die ligt boven de 300 km/u, een sprinttijd naar de honderd krijgen we niet. Wel het normverbruik; 11,1l/100 km. Slik.

Jaloers op de vader

Nu goed, met 463 pk en vierwielaandrijving rijdt deze stationwagen zonder twijfel het snot voor de ogen van verschillende sportwagens van enkele jaartjes terug. Visueel past Alpina het gekende receptuur toe. Vier einddempers van het roestvrije uitlaatsysteem achteraan, heerlijke gestileerde velgen en een subtiel lipje met Alpina-insigne aan de voorbumper.

alpina b3 touring 2019

Kortom; een stationwagen voor vaders die zichzelf eens serieus willen verwennen. En stiekem zullen we jaloers zijn, wees daar maar zeker van.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws