Hyundai i10 N-Line verbergt nieuwe motor achter zijn vissmoel (2019)

hyundai 10 n-line 2019

Hyundai dost haar i10 N-Line niet enkel uit met exclusieve looks, het kleintje krijgt ook een exclusieve motor onder de kap. Al klinkt dat pittiger dan het eigenlijk is.

De Zuid-Koreanen geven het segment van de petieterige stadswagentjes nog niet op. Dat bewijst Hyundai met de komst van de nieuwe generatie i10. Er is zelfs plaats voor een hetere variant! De i10 N-Line is geboren.

Vissmoel

Die krijgt een eigen smoelwerk aangemeten. Eentje die - laat ons eerlijk zijn - niet meteen schoonheidsprijzen gaat winnen. De achterkant, die heeft wel baat bij het pakket. Met dank aan een sportief ogende einddemper en rode accentstreep. Je zal ons evenwel op ons woord moeten geloven, want Hyundai geeft geen officiële plaatjes vrij. Wij konden de i10 N-Line evenwel al begluren op het autosalon van Frankfurt.

hyundai 10 n-line 2019

Nu hop naar het belangrijk nieuws; die "exclusieve krachtbron" onder de motorkap. Ga maar even zitten... want Hyundai lepelt hier een 100 pk sterke 1-liter driecilinder turbobenzine in. Een blok dat met 118 Nm koppel geen straatstenen uit de grond zal trekken via de manuele vijfbak maar wel potentieel vlot uit de hoek kan komen. Binnenkort een volwaardige i10 N met ruwweg 120 pk om de VW Up! GTI te bekampen? We kunnen er enkel maar van dromen.

hyundai 10 n-line 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin Ervinck 20:00
afbeelding van Kevin Ervinck

Volgens wat ik heb gehoord komt er ook een krachtiger 1.2 met net geen 120pk.

Jelledr 20:01
afbeelding van Jelledr

Lijkt me eentje voor gepensioneerden op steroïden. Of toch voor gepensioneerden die bijwerkingen hebben van hun medicatie.
Toch wat povertjes voor N-edition.
Koekendoos mag in Korea blijven.

Dominic 07:11
afbeelding van Dominic

Het blokje heeft 170nm.

Uw reactie