Toyota heeft platform klaar voor nieuwe Yaris... en crossover-broertje

toyota tnga GA-B

Toyota heeft wat licht geworpen op het nagelnieuwe platform dat onder de nieuwe generatie Yaris zal komen te staan. Dat modulair platform slikt zonder problemen de dimensies van een compacte crossover. Waardoor Yaris wel eens een hoogpotig broertje kan krijgen.

Met de TNGA-platformfamilie heeft Toyota een winnaar in de hand. Want rakkers zoals de nieuwe Corolla, C-HR, RAV4 en zelfs de Prius gooien grote ogen op rijvlak. Al die rakkers staan op het GA-C-platform van die familie. Nu is Toyota klaar met de kleinere versie, de - jawel - GA-B.

Dat platform zal Toyota gaan gebruiken voor de nieuwe generatie Yaris en pocht met een multi-link achteraan, korte overhangen rondom en een potentieel laag zwaartepunt. Klinkt dat allemaal Japans voor je; de nieuwe Yaris zal dynamisch zeer sportief voor de dag kunnen komen.

toyota tnga GA-B

Daarenboven is het GA-B-platform compleet modulair. Waarmee Toyota bedoelt dat wielbasislengte, algemene lengte, breedte, hoogte allemaal aangepast kan worden. Waardoor er dus ook plaats is voor een compacte crossover op het platform die moet gaan vechten met de Renaults Captur van deze wereld.

Wanneer we de nieuwe Yaris en zijn crossoverbroertje juist kunnen verwachten? Volgend jaar hopen we alvast een eerste glimp te ontdekken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie